Online filmi

Bal-can-can / Балканкан (2005)


КП 9.00
IMDB 9.00
Резюме : Имало едно време (през 1950, ако трябва да сме точни), в страна, наречена Македония (по онова време част от Титова Югославия), двама кръвни братя, Витомир и Серафим. Тези трудолюбиви и весели нехранимайковци си делели риска и дребните печалби от контрабандата, която въртели между капиталистическия Запад и социалистическия Изток. Нищожната им слава възбудила любопитството на злия Шефкет Рамадани, кръвожадния цар на подземния свят. Той им предложил комбина в един влаков обир, обещавайки им огромно богатство...

Твърде късно побратимите разбрали, че това е клопка. Серафим е заловен от полицията, а Витомир скача в Адриатическо море и с плуване избягва в Италия. Тук той се обявява за политически емигрант и си присвоява напълно незаслужено мафиотското име Вито Дженовезе.

След половин век на смъртния си одър „дон” Дженовезе си спомня дълга към своя кръвен брат, изгнил в затвора. Неспособен на нищо друго, той заклева сина си да изкупи бащините грехове.

Междувременно в Македония избухва гражданска война. Беден и страхлив нещастник, Трендафил Карамфилов, синът на мъртвия Серафим, се укрива, за да не го вземат в армията. Една нощ с жена си Ружа трескаво стягат багажа и заедно с шантавата й майка Зюмбюла се качват се в семейната застава, за да се отправят към България. Тук се надяват да намерят спокойствие и работа „на черно”. Но пролетта се оказва неочаквано гореща, невероятно гореща и баба Зюмбюла става жертва на жегата.

Сблъсквайки се с бюрокрацията в една чужда страна, с разлагащия се труп на тъщата до себе си, Трендафил решава да прекара контрабандно тялото, обратно в Македония, увито в персийски килим. Идеята е добра, но по пътя към дома килимът с тъщата е откраднат.

Единственият, който може да му помогне е Сантино Дженовезе, който идва от Италия, за да плати дълга на баща си.

Синовете на двамата побратими тръгват по следите на откраднатия килим с умрялата тъща. От антична Гърция до Сърбия и Черна Гора, през планините на Босна, та чак до полетата на Косово, през деветте адски кръга на балканския подземен свят... Лудост и тъга, живот и смърт, сълзи и смях се преплитат в едно от най-вълнуващите приключения в тази част на земното кълбо: БАЛКАН-КАН!
Гледаи онлайн
Bal-can-can / Балканкан (2005)
Държава:
Македония, Италия
Режисьор:
Дарко Митревски
В ролите:
Бранко Джурич, Владо Йовановски, Звезда Ангеловска, Никола Койо, Адолфо Марджота
БГ Аудио:
Не
Време траене:
86 минути
  • Гледай с плеър 1
  • Гледай с плеър 2
[xfgiven_trailer][xfvalue_trailer][/xfgiven_trailer]
loading...
Прокомментировать
Введите два слова, показанных на изображении:*
© 2012-2018 Всички права запазени
може да гледате Филми онлайн без регистрация и по-добро качество.
За реклама при нас пишете ни на е-майл [email protected]
Copyright © 2018 CiNeMaBg